BAARDSEN - BIO

 

«Baardsen» er et norsk band og artistprosjekt basert i Oslo, frontet av Trond Helge Bårdsen (født 22.09.1975) fra Stavanger. Bandets øvrige medlemmer er Henning Brøvig Hanssen på bass og gitar (10.02.82) og Stian Føyen (11.02.92).

 

«Baardsen» albumdebuterte med «Skygger fra ei aen tid» i september 2015. 

På dette albumet var Endre Koch (20.05.1976) med som gitarist. Debutalbumet ble produsert av Andreas Prestmo (18.02.1977).

Debuten var en blanding mellom indierock og symfonisk prog-rock, med inspirasjon fra viser. «Skygger fra ei aen tid» ble godt mottatt og flere av singlene ble spilt både på lokale og nasjonale radiostasjoner. Mange av sangene har også vært inne på spotify-spillelister som «NPS» og «New Nordic Indie». 

 

Trond Helge Bårdsen, med eller uten bandet, har spilt en rekke konserter og har vært på flere mindre turneer i sørlige deler av Norge. Bandet har bl.a spilt på klubber, mindre kulturhus og i en rekke fengsler i Rogaland.

 

Temaet i tekstene til Baardsen omhandler kjærlighet, brutte relasjoner, drømmer, håp og politikk. Noen ganger med innslag av humor - andre ganger i fullt alvor. 

I april 2017 ble Trond Helge Bårdsen tildelt arbeidsstipend fra «det norske tekstforfatterfondet» til sitt kommende andre-album.

Han ble også innvilget arbeidsstipend av Tono, samme år.

 

«Baardsen» sitt andre album «Sopp under fasaden» slippes 21. September 2018 og er produsert av Vegard Kleftås Sleipnes i Subsonic Society i Oslo. Medvirkende musikere på plata er Henning Brøvig Hanssen, Stian Føyen og Hanne Fjeldstad. Flere av singlene fra albumet har blitt spilt mye på en rekke radiostasjoner som f.eks "Ordentlig Radio", hvor flere av låtene har oppnådd A og B-listing.

 

Trond Helge Bårdsen er utdannet musikkviter fra Universitet i Oslo og jobber også som musikklærer på Elvebakken Videregående skole i Oslo. 

Han har lang erfaring både som livemusiker, plateartist og driver også med flere andre musikalske prosjekter i tillegg til «Baardsen».

Trond Helge Bårdsen bor på Torshov i Oslo og er samboer med artisten Hanne Fjeldstad.